Hvorfor og hvordan laver man apps til en roman?

Jeg tror ikke der går lang tid, før alle forlag vil præsentere deres bognyheder som apps. EC Edition har lagt for. Prøvekapitler og omtale af en bog er noget lettere tilgængelig på vores mobiltelefoner, fremfor som tryksag på en disk i en boghandel.

Tempo som Iphone og Android app

Fidusen ved en Iphone eller Android app er også at læserne kan kommunikere sammen, der er direkte links til køb af bogen, og du har som forlag og forfatter mulighed for at sende beskeder direkte til læserne.

Da “Tempo” skulle udkomme, kiggede vi også på muligheden for at udgive en app. Nick Caves Bunny Munro app var god inspiration. Jeg sendte nogle beskeder rundt til folk i miljøet, og fik mange henvendelser fra udviklere, der kunne se et potentiale i idéen. Desværre kostede det alt for mange penge, og usikkerheden omkring hostingen af app’en, gjorde valget af Mobile Roadie nemt.

De har nemlig gjort det nemt at bygge en app. Og man kan både vælge Iphone eller Android platformen. Desværre understøtter de ikke ePUB-formatet endnu. Det ville gøre app’en endnu bedre. Man kan sagtens læse de fem prøvekapitler, vi har lagt ud, men de ville stå endnu bedre, hvis app’en kunne vise prøvekapitlerne i ePUB.

En anden svaghed ved Mobile Roadie er deres insisteren på en Facebook- eller Twitter-profil for at kommentere. Man kan sagtens bruge det opfindsomt, hvis ens læsere med sikkerhed er på de to platforme, men det er en unødig barriere for deltagelse, og udelukker mere end det inkluderer.

Statistik-delen appellerer nok også til forlagene. Hvor mange har læst, og hvad har de læst? De prøvekapitler der ligger hos boghandlerne, kan man jo ikke bede om at aflægge regnskab.

Fra app’en kan man også købe bogen direkte. Både den trykte og den digitale. Vi har valgt at dumpe prisen på “Tempo”. E-bogen koster under 40 kr. Det er nok den reelle værdi af en e-bog i disse dage. Måske stiger værdien over tid, men lige nu passer prisen til produktet.

Leave a Reply