Mauna Loa Grafen – ny roman om klimaaktivister og klimaløsninger

Historien handler om unge klimaaktivister, der er trætte af snak. De tager helt nye midler i brug, som både fascinerer, skræmmer og udfordrer bogens hovedperson til at forny sit syn på, hvad der skal til for at løse klodens klimaudfordringer.

Bogens hovedperson prikker hul på sin egen handlingslammelse ved at give sig selv en usædvanlig fødselsdagsgave, da han fylder 15 år.

Han tilbydes to veje til handling og må gennem forskellige overvejelser, før han tager stilling.

Bogen forsøger at gå skridtet videre end den bevægelse, de unges skolestrejker satte gang i. Hvad er næste skridt for de unge, som ikke rigtig tror på det? Hvordan kan de voksne hjælpe? Hvordan handler vi på klimakrisen, og hvordan får vi øje på løsningerne, så vi ikke bliver lammet af alvoren?

Romanen er højaktuel og handler om klimaløsninger, aktivisme, forelskelse, Leonardo da Vinci, TikTok, teknologi, grønne virksomheder, tatoveringer, store æggestokke og en graf over vores CO2-udledning.

Bogen er udkommet 15. april 2021 på Leonardo da Vincis fødselsdag. Leonardo spiller både en stor rolle i forfatterens liv og i bogen.

Mauna Loa Grafen fås både som ebog og paperback og kan bestilles hjem hos alle boghandlere eller købes på nettet.

Carsten Borch MAUNA LOA GRAFEN Historien handler om unge klimaaktivister, der er trætte af snak. De tager helt nye midler i brug, som både fascinerer, skræmmer og udfordrer bogens hovedperson til at forny sit syn på, hvad der skal til for at løse klodens klimaudfordringer. kr69,50 ePub Køb nu

Hvad handler Mauna Loa Grafen om?

Historien handler om unge klimaaktivister, der er trætte af snak. De tager helt nye midler i brug, som både fascinerer, skræmmer og udfordrer bogens hovedperson til at forny sit syn på, hvad der skal til for at løse klodens klimaudfordringer. Bogens hovedperson prikker hul på sin egen handlingslammelse ved at give sig selv en usædvanlig fødselsdagsgave, da han fylder 15 år. Han tilbydes to veje til handling og må gennem forskellige overvejelser, før han tager stilling. Bogen forsøger at gå skridtet videre end den bevægelse, de unges skolestrejker satte gang i. Hvad er næste skridt for de unge, som ikke rigtig tror på det? Hvordan kan de voksne hjælpe? Hvordan handler vi på klimakrisen, og hvordan får vi øje på løsningerne, så vi ikke bliver lammet af alvoren? Romanen er højaktuel og handler om klimaløsninger, aktivisme, forelskelse, Leonardo da Vinci, TikTok, teknologi, grønne virksomheder, tatoveringer, store æggestokke og en graf over vores CO2-udledning.  

Hvor foregår historien?

Den foregår i Kolding, Berlin og Hamburg.

Hvem er bogen skrevet til?

Jeg fik nærmest nærmest slået luften ud af maven efter en snak med mine børns venner. De troede nemlig ikke rigtigt på, at klimakrisen kunne løses.

Jeg må gøre noget, tænkte jeg. Derfor researchede jeg på livet løs for at finde frem til løsningerne. Jo mere, jeg læste, jo gladere og mere optimistisk blev jeg.

Den følelse besluttede jeg at bruge til noget. Derfor fokuserer bogen også på, hvordan vi kan gå fra handlingslammelse til handling.

Vi må ikke give op, men vi må selvfølgelig heller ikke tro, at alt løser sig, bare fordi Mauna Loa Grafen lister en masse allerede eksisterende løsninger op. Løsningerne skal jo vælges og indføres, så vi skal fortsat kæmpe for det, men jeg tror mennesker motiveres ved udsigten til at kunne opnå et mål, derfor hylder jeg de klimahelte, der kæmper for det.

Bogen henvender sig nok mest til teenagere, der er trætte af snak. Men den henvender sig også til teenageforældre, der har brug for at give deres børn et håb om, at klimakrisen kan løses. Og så henvender den sig også til virksomhederne, som i mange år har været skældt ud, men som lige nu har en kæmpe chance for at bidrage positivt.

Som vælgere stemmer vi hvert fjerde år, men som kunder stemmer vi jo hver dag. Dankortet er lige så vigtigt som stemmekortet, når du gerne vil accelerere den grønne omstilling. Jo flere grønne løsninger, du vælger, når du handler, jo flere grønne løsninger kommer der.

Post navigation