Breaking Ideas – marts 2013

The Breaking Ideas of today are the breaking news of tomorrow – derfor betaler det sig at holde øje med de idéer, der breaker rundt omkring i verden lige nu. Her er 20 sprøde idéer med potentiale til at ændre din forretning, dit samfund og din måde at se verden på.

Miljøvenlig prævention

Trafikmyndighederne i New York har besluttet sig for at reducere temmelig meget i rottebestanden. Og i stedet for at bede rotterne være lidt mere tilbageholdende, så lokker de dem til at spise et steriliseringsmiddel i stedet for. Ambitionen er at eliminere problemet.

Kilde: http://www.fastcoexist.com/1681592/can-new-york-stop-its-rats-by-sterilizing-them

 

Usynligt tastatur

Hvis du har lidt besvær med at taste på din tablet, så er der hjælp på vej. Fujitsu har udviklet et usynligt tastatur, som gør det muligt for dig at taste på bordpladen eller hvilken flade du nu har placeret din tablet på.

Kilde: http://www.digitaltrends.com/mobile/fujitsus-invisible-tablet-keyboard-makes-an-appearance-at-mwc-2013/ 

 

Solveje

Hvorfor er veje lavet af asfalt? Kunne de ikke være lavet af solceller? Det forestiller Solar Roadways sig. Sådan nogle veje ligger jo bare der og ligger. De kunne lige så godt lave noget imens. De kunne levere energi.

 


http://solarroadways.com/main.html

Kilde: http://www.fastcoexist.com/1681562/solar-roads-charging-roads-and-the-future-of-transportation?

 

Børneaviser kræver augmented reality

Den japanske avis Tokyo Shimbun har udviklet en smartphone app, der gør det nemmere for børn at forstå artiklerne. De holder telefonens kamera over udvalgte avisartikler, og så popper der en video eller tekst op på deres telefon, der perspektiverer nyheden i børnehøjde.

Kilde: http://www.popsci.com/gadgets/article/2013-02/augmented-reality-app-changes-newspaper-articles-kid-speak?

 

Briller kurerer farveblindhed

To forskere har ved et tilfælde delt forskning og har efterfølgende opfundet brilleglas, der tillader farveblinde at se rød og grøn som rød og grøn.

COLOR VISION with Mark Changizi on EMONOME from Emon Hassan on Vimeo.

http://o2amp.com/

Kilde: http://www.popsci.com/science/article/2013-02/how-mark-changizi-conquered-colorblindness-glasses?

 

Hvis du skriver køb i kommentarsporet, så køber du

Hvis dine børn kan stave til køb, skal du nok overveje om de må låne din iPad eller smartphone helt så meget fremover. Chirpify tilbyder nu muligheden for at handle via sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter. Brands gør sig til overfor brugerne. Og du  skriver bare køb i kommentarfeltet. Så er varen på vej til dig.

The Social Commerce and Payments Platform from Chirpify on Vimeo.

https://chirpify.com/

Kilde: http://www.fastcompany.com/3007163/chirpify-you-can-now-buy-products-through-facebook-comments

 

Vejen til helvede er brolagt med QR-koder

I Rio de Janeiro er de ved at gøre QR-koder lidt kønnere. De brolægger dem. Fortovet forsynes med brosten i en anden farve, og med den farve sten lægges et mønster, som udgør QR-koden. Så kan turisterne scanne sig vej til byens attraktioner.

Kilde: http://www.euronews.com/2013/01/26/brazilian-city-embeds-qr-codes-into-pavements/

 

Museumsdirektør for en dag

Alle kan nu kuratere i Cleveland. Artlens er en app der tilbyder dig at blive museumsdirektør. Du kan lave den guidede tur, du synes er den bedste på museet. Og dele den med andre.

http://www.clevelandart.org/gallery-one/artlens 

Kilde: http://www.springwise.com/education/art-museum-app-enables-patrons-follow-visitor-created-tours/

 

En 3D printer til 75$

Wobble Works har udviklet en meget prisvenlig 3D printer, der kan printe i luften. Den printer, mens du tegner. Og du kan købe den på Kickstarter.

http://www.kickstarter.com/projects/1351910088/3doodler-the-worlds-first-3d-printing-pen?

Kilde: http://www.popsci.com/gadgets/article/2013-03/watch-pen-draw-objects-midair-video?

 

Så kunne 4D ikke lade 3D være i fred længere 

Så gik 3D printeren lige og troede han havde arenaen helt for sig selv. Se mig! Se mig! Men ikke længere. Velkommen til 4D. Det er der hvor tingene selv former sig. Altså former sig selv påny.

http://www.sjet.us/MIT_4D%20PRINTING.html

Kilde: http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-02/27/4d-printing

 

4D Printing: Cube Self-Folding Strand from Skylar Tibbits on Vimeo.

 

Soltelt oplader din bil

Tyrkiske Designnobis var ved at udvikle en løsning til at skærme bilens lak for solens skadelige stråler, men øjnede så chancen for at lade det samme soltelt oplade bilens batterier.

Kilde: http://www.digitaltrends.com/cars/driving-design-how-designnobis-v-tent-could-help-evs-charge-themselves/

 

Rindende reklamer

I Lima i Peru er der dårlig adgang til vand, men der er en meget høj luftfugtighed. Et samarbejde mellem reklamebureauet Draft FCB og universitetet UTEC har skabt billboards, der transformerer den høje luftfugtighed til drikkevand.

 

Kilde: http://www.psfk.com/2013/02/water-producing-billboard.html

 

Spray dit solcellepanel på taget

Det lader til at være fremtiden for solcellepaneler. Forskere i Sheffield er ved at udvikle en metode til at spraymale solcellepaneler. Holdbarheden vil ikke være lige så lang som de nuværende solcellepaneler, men det vil blive langt billigere at montere samt forny.

Kilde: http://www.fastcoexist.com/1681384/you-may-soon-just-spray-paint-on-your-solar-panels?

 

Robotter udrydder både ukrudt og pesticider

Fremtidens landmand kommer til at elske robotter. Robotter kan nemlig både identificere og udrydde ukrudt på markerne. Uden at ødelægge afgrøderne. Så slipper landmanden for at købe dyre pesticider og kan samtidig levere et bedre produkt til forbrugerne. Det intelligente landbrug stormer frem.

Kilde: http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/02/14/171817006/when-resistance-is-futile-bring-in-the-robots-to-pull-superweeds?

 

Hvorfor betale, når du kan blive betalt?

Flightcar har lavet en forretning for alle dem, der langtidsparkerer i lufthavnen, når de er ude at rejse. Hvorfor ikke leje din bil ud imens? Flightcar sørger for alt det praktiske for dig, og gør det muligt for dig at tjene penge på parkering i stedet for at betale for parkering. Og gør det samtidigt billigere for alle os andre at leje en bil, når vi er ude at rejse.

https://flightcar.com/

Kilde: http://techcrunch.com/2013/02/15/flightcar/

 

Dit helt eget Red Light District

Philips har udviklet en pære, der indeholder mange forskellige farver og andre effekter. Du kan styre den via en smartphone. Så kan du tænde den røde lampe. Eller sætte den til at simulere en solopgang om morgenen.

Kilde: http://www.popsci.com/gadgets/article/2013-01/these-led-bulbs-can-shine-color-you-select-photo?

 

Billedtekster oversættes simultant

I Brasilien har Easy Way Subtitles gjort det nemmere for landets gæster at følge med i TV-programmerne. De programmer der indeholder billedtekster, oversættes simultant til det sprog, du ønsker, via Google Translate. 50 % af alle programmer har synlige eller skjulte billedtekster. Nyhederne har stenograferede billedtekster, så de er en smule forsinkede.

http://easywaysubtitles.com/

Kilde: http://www.psfk.com/2013/02/real-time-subtitles-tv.html

 

Smoken, not stirred

Festryger får en helt ny betydning med Vaportini. Du ryger simpelthen din drink. Her kan du se den demonstreret med en lille advarsel fra lægen.

http://vaportini.com/home.html

Kilde: http://www.psfk.com/2013/02/vaportini-inhale-alcohol.html

 

GPS-hotellet

Hvis bare din GPS virker, så kan du også finde dit hotelværelse. For hotellet flytter hele tiden. Det er tanken bag Sleeping Around, en belgisk hotelvirksomhed, der tilbyder pop-up hoteller. 20-fods containere transformeres til luksusværelser. Lige nu ligger hotellet i Antwerpen. Du kan være  med til at bestemme, hvor det skal ligge næste gang.

http://www.sleepingaround.eu/

Kilde: http://www.psfk.com/2013/01/shipping-container-hotel.html

 

Regningen er et nyt medie

Restauranten Old Ebbit Grill i Washington D.C. trykker de seneste nyheder fra AP på regningen. De håber, det kan få gæsterne til at holde hænderne fra telefonen og nyde maden og selskabet i stedet for. Det er virksomheden Print Signal, der står bag udviklingen. Servicen finansieres af reklamer.

http://www.printsignal.com/

Kilde: http://www.psfk.com/2013/01/washington-restaurant-headlines-dinner-check.html