Socialøkonomisk novelle

Æblerov er en novelle om en socialøkonomisk virksomhed. Den kan du downloade her.

46 mennesker fra hele landet mødtes den 24. september i Geografisk Have i Kolding for at finde på forretningsidéer til socialøkonomiske virksomheder.

Det var svært. Det er nemt nok at finde på initiativer, der indeholder sociale forbedringer, men det er straks sværere at gøre det til forretninger, så det passer ind i de socialøkonomiske definitioner:

Virksomheden skal have et samfundsnyttigt formål, drives på markedsvilkår, være organisatorisk uafhængig af det offentlige og skal geninvestere sit overskud

Derfor blev der delt idéer i Væksthuset i Kolding, så fremtidige forretninger kunne blomstre.

Deltagerne på den fire timer lange workshop fik et 3-minutters lynkursus i Alexander Osterwalders skema til at udvikle forretningsmodeller og gik til opgaven med stor energi, så vi nu kan præsentere 15 forretningsmodeller.

Nogle af forretningsmodellerne er mere udfyldt end andre, men metoden sikrede, at vi fik tænkt dybere over forretningsidéerne.

Som supplement til idéerne blev den mest populære forretningsmodel forvandlet til en kort historie, som tillader sig at tænke forbi alskens praktiske problemer og tidsplaner.

Håber er, at historien vil inspirere iværksættere in spe, så Danmark får flere socialøkonomiske iværksættere og ikke kun flere socialøkonomiske forretningsmodeller.

Tak til Virksomhedsnetværket for opgaven