Breaking Ideas – februar 2013

The Breaking Ideas of Today are The Breaking News of Tomorrow. Derfor betaler det sig at holde øje med de idéer, der breaker lige nu. Nyd februar måneds Breaking Ideas. 10 idéer med potentiale til at ændre din forretning, dit samfund og din måde at se verden på.

 

Kunstig afføring

Kært barn har mange navne. Prut, bæ, pølser, lort. Nu kan du kurere tarmlidelser ved hjælp af kunstig afføring. Forskere i Ontario har kureret folk med svære diarré-lidelser, som antibiotika ikke kan få bugt med. Den kunstige afføring, der består af en pulje af 33 særlige bakterier bliver sprøjtet ind i tarmene og blander sig med din øvrige fordøjelse. Og det kurerer dig.

Kilde: http://www.fastcoexist.com/1681229/repoopulate-how-fake-poop-can-cure-patients-stomach-ailments

 

Sodavandsflasken er dit nye tandhjul

En amerikansk college-studerende har rejst penge via Kickstarter til en maskine, der kan forvandle plasticaffald til det materiale, som 3D printere bruger. Det er et normalt dyrt materiale, så opfindelsen vil givet bane vejen for flere 3D printere i de små hjem. Fremover kan du smelte plasticaffald om til “toner”, som du kan printe 3D objekter med.


http://filabot.com/

Kilde: http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-01/19/filabot

 

Du behøver ikke slukke telefonen, det klarer vi selv 

Der er åbenbart en ansat hos Microsoft, der er pissed over alle dem, der ikke kan finde ud af at slukke telefonen i biografen. Microsoft har netop ansøgt om patent på en opfindelse, der automatisk fjerner lyden og dæmper lyset på en telefon, når den befinder sig på en særlig GPS-destination. Danmarks Lærerforening jubler måske også en smule.

Kilde: www.psfk.com/2013/01/microsoft-silent-mode.html

 

Tegn din app og lad telefonen klare resten

POP er en app, der giver dig mulighed for at prøve din smartphone app af. Du tegner skærmbillederne med menupunkter, tager et billede af den, og så simulerer app’en hvordan den ville tage sig ud.

http://popapp.in/

Kilde: http://www.fastcodesign.com/1671490/design-your-app-on-paper-animate-it-with-your-iphone-camera

 

En skærm der består af luft

Displair ligner special effects fra film, men videoen her viser, hvordan det nu er muligt at vise billeder samt betjene en “skærm”, der kun består af lys i luften.

http://displair.com/

Kilde: http://www.trendhunter.com/trends/displair

 

Blød masse beskytter mod slag

Det minder om den blævrende skriggule substans, som børn køber i legetøjsbutikker. Firmaet hedder Tech 21 og den temmelig elastiske masse bliver pludselig hård, når den støder på noget. De glade sælgere på messen her slår sig gerne med en hammer på fingrene for at overbevise dig. Produktet bruges til at beskytte teknisk grej.

http://www.tech21.uk.com/impactology/what_is_impactology

Kilde: http://www.popsci.com/gadgets/article/2013-01/ces-2013-wrap-goop-around-your-fingers-then-smash-them-hammer?

 

Den næsthurtigste robot i verden er lavet af pap

Robotten efterligner kakerlakken og fylder ikke meget mere. Den kan kravle over bakker og over forhindringer. Dens størrelse og hurtighed gør den særligt egnet til at assistere ved redningsaktioner.


Kilde: http://www.newscientist.com/blogs/onepercent/2013/01/cardboard-cockroach-ranks-amon.html

 

Din kropsvarme leverer energien

TEGwear er en ny teknologi der transformerer din krops varme til energi, som kan levere strøm til små enheder som pulsmåler, mobiltelefoner, GPS-enheder etc.


http://www.perpetuapower.com/technology

Kilde: http://www.fastcoexist.com/1681122/in-the-future-your-clothes-will-be-a-power-plant#1 

 

Bremse bremser energispild

Det er på en måde spild af energi at bremse. Og det har tyskerne nu gjort noget ved. De har udviklet en teknologi, der høster den energi, der frigøres når et tog bremser. Den opsamlede energi bruges når toget skal køre igen. Og på den måde bliver toge mere miljøvenlige fremover.

Kilde: http://www.psfk.com/2013/01/energy-saving-brakes.html

 

Bluetooth bilkø

I Calgary i Canada bruger de bluetooth til at afgøre trafikpropper og forventet transporttid i myldretiden. Buschaufførers og andre bilisters brug af bluetooth opfanges og kan således medvirke til helt præcist at formidle trafiksituationen.

Kilde: http://www.springwise.com/transportation/drivers-bluetooth-transmissions-real-time-congestion-info-canada/