Tempo

Min debutroman Tempo er en hæsblæsende fortælling om hvordan et enkelt museklik kan vende op og ned på et menneskes liv i løbet af et splitsekund. Den er udgivet af Århus-forlaget EC Edition.

JEG HAR LÆST BOGEN – OG ER VILD MED DEN!

Læserne har taget rigtig godt imod Tempo. Tak. En ting er at læse en bog til ende. Noget andet er at gøre sig den ulejlighed at dele sin begejstring med andre. Tempo har sin egen fanside på Facebook. Og på Google+. Her kommer et udpluk af anbefalingerne:

“Sjovt med de alternative tjenester, fine karakterer, god action med refleksioner….i det store hele var jeg godt underholdt,” Anders Høeg Nissen, vært på DR Harddisken

“Hvad kunne bogen næsten hedde andet end Tempo, når tempoet nu er højt, sceneskiftene iøjnefaldende og replikkerne bliver smidt ud i hovedet på læseren”, bogsyn.dk

“Bogen har en spændende indgangsvinkel. Den ser på, hvilke faldgruber, der kan være i nogle af de nye teknologier, når det private bliver offentligt og på, hvilke digitale fodspor man samtidig sætter”, lektørudtalelsen.

”Der er tale om noget så usædvanligt som en roman, der faktisk har tænkt sociale medier og up-to-date webservices ind i handlingen på en intelligent måde…”, Bjarne Tveskov, IT-guru

Tempo nyt omslag på 2. oplag

Cool bog. Har givet mig glæden ved læsning igen,” Kim Holm, designer

“Læste den på tre dage, og var fuldstændig hvirvlet ind i denne befriende og meget anderledes roman,” Jane Clemensen, Ph.D., sygeplejerske

“Fantastisk bog,” Tina Telsing, Oldfrue

DET ER DIN SKYLD, VI LÆSER SÅ MANGE BØGER

Jeg mødte for nylig direktør Flemming Paasch fra Easyfood. Han havde en grov beskyldning: “Det er jo din skyld, at vi læser så mange bøger.” Og så smilede han. 10 virksomheder har lavet læseklub, hvor de læser Tempo og bagefter mødes for at snakke om den. Jeg har været heldig at blive inviteret på besøg og snakke med.

Hos Easyfood er de nu oppe på fire bøger i alt. “Det øger vores fællesskab i virksomheden, og gør os mere kreative at læse bøger,” fortæller Paasch. Herunder kan du se et tv-indslag om læseklubber:

TEMPO I UNDERVISNINGEN

Både elever og lærere har taget Tempo til sig. En gruppe på 18 lærere har diskuteret Tempo i en lukket Facebook-gruppe. De har brugt bogen som inspiration til undervisning.

Tre handelsskoleklasser på IBC er gået skridtet videre og har læst bogen, som en del af deres undervisning. De har læst Tempo som e-bog.

Lærerne fortæller at de unge foretrækker Tempo fremfor de sædvanlige klassikere, som ikke længere relaterer sig til de unges hverdag. Tempo er læst som hovedværk i kategorien: Tendenser i samtiden. Her kommer nogle af de unges anbefalinger:

“Efter jeg havde læst de første 5 kapitler af bogen ”Tempo”, skrevet af Carsten Borch, vidste jeg med det samme at denne bog ikke var som nogle andre bøger jeg før havde læst.”

“En idéel og oplysende bog til brug i fx Handelsskoler og gymnasier.”

“Rigtig god bog da man kan relatere den til sin egen hverdag”

“Derudover giver romanen læserne lyst til og tage ud og opleve verdenen”

“Sproget i Tempo er anderledes og har en mistanke om at jeg kan få gavn af det her i skolen.”

“Siderne bladrer sig af sig selv, af ren og sker spænding, for at se hvad der sker på den næste side.”

“Efter at have læst Tempo synes jeg faktisk det er en meget spændende og lærerig bog. Jeg begynder selv at tænke over hvor meget jeg deler og ikke deler på internettet(facebook profil osv.) Jeg vil helt klart anbefale andre mennesker til at læse bogen!”

HVAD HANDLER BOGEN OM?

Ebbe Salto får af sin mormor at vide, at alting ikke er, som, han tror, det er. Mormoren har hørt nogen sige noget på det lokale marked om Ebbes familie – en 200 år gammel urmagerslægt.

Samtidig er der nogen på det globale internet, der påstår, at en tjekkisk forfatter (Ebbes yndlingsforfatter) var stikker under kommunismen.

Begge meddelelser sætter kædereaktioner i gang, som i løbet af få dage smelter sammen, og Ebbes liv er for evigt forandret.

Ved hjælp af de nye sociale medier som Facebook, Googlemaps, Twitter og Flickr vokser en folkedomstol frem, der anklager, dømmer og forfølger den tjekkiske forfatter. Men er han overhovedet skyldig?

Romanen TEMPO's liv på Twitter

Leave a Reply