En funky Stadtdenker – das haben wir brug for

En Stadtdenker er et vidunderligt begreb. Det er sådan en der har forstand på byudvikling, og som bliver hyret til at komme og vurdere en bys potentialer og derefter give sit uafhængige besyv med. De bliver inviteret til en by i nogle dage og går rundt og tager billeder og notater og fremlægger dem så for en gruppe af byens borgere ved besøgets afslutning. Dem jeg har mødt, har utrolig meget forstand på højdedrag, logisk anlagte stier i forhold til åløb, arkitekturens historie, historiske argumenter for beboelseskvarterer, lerlag, erosion, vandforsyning og meget andet.

cb fotograferer

Alt sådan noget jeg ikke selv har forstand på, og netop derfor har respekt for. Det jeg dog savner hos hofnarren i tweedjakken er at han forlader murstenene, og planlægningen af de fysiske ting, og hengiver sig til liv. Hvordan kan der tænkes liv ind i hele kommunen? Ved at tænke helt nyt så både børnehaver, skoler, cykelstier, skattekontorer, kulturhuse, plejehjem, iværksætterhuse, motorvejskryds, industrikvarterer, sportshaller, biblioteker og butiksmiljøer bliver genstand for liv.

Jeg får alle jeres rapporter tilsendt. Dem læser jeg, og så vandrer jeg rundt i jeres kommune og får øje på det liv, der ikke findes endnu. Det er mit felt. Knivskarp analyse og kompromisløs kreativitet. Jeg tager billeder af byen og skriver og designer den rapport, der viser hvor der kan skabes mere liv. Og derved tiltrække nye borgere.

Hvis I derudover har lyst til at sætte handling bag idéerne og måske vinde innovationspriser som Skanderborg Kommune, så hjælper jeg også gerne til med det.

Leave a Reply