Kom til Kolding – det er som om nogen har ringet i forvejen

Sådan var mit første møde med Kolding. Overvældende imødekommende. Og nu har jeg boet her i 9 år. I de 9 år er der sket ikke så lidt på både erhvervs- og kultursiden. Til kampagnen 100 dages begejstring, skrev jeg et indlæg der hed: I Kolding er selv busserne begejstrede.
Billede 21

Og nu handler det om Koldingensernes egen evne til at formidle begejstring til turisterne. Denne sommer lyder varslet at mange bliver hjemme. Derfor bliver der øget kamp om de danske turister denne sommer. Turist- og handelserhvervet har sagt ja til min idé om at lade de lokale føre ordet. At bruge de gratis sociale medier til andet end “Se mig! Se mig!” At praktisere indlevelsesøkonomi ved hjælp af de teknologier, som lige nu, for nogles vedkommende, får overstået børnesygdommene i høj hast.

Folkene bag Twitter blev for nyligt bedt af den amerikanske regering om at udskyde en server-opdatering fordi det ville sætte demonstranterne på gaderne i Teheran ud af spillet. SMS via Twitter er en af de få vidnesbyrd vi får ufiltreret fra Iran for tiden. Og i Danmark blev Twitter danmarksberømt da journalist Bo Elkjær fra Ekstrabladet live-rapporterede fra et lukket retsmøde i Stein Bagger-sagen. Dommeren havde glemt at sige at der ikke måtte SMS’es og derfor kunne Elkjær fortælle verden udenfor retslokalerne hvad der foregik indenfor.

Et medie som Facebook er stærkt repræsenteret i Danmark med over 2 millioner brugere. Hvis bare halvdelen af dem rent faktisk bruger, så er det rigtig mange mennesker, der indgår i et dagligt kommunikationsfællesskab. Og Kolding er så åbenbart den by i Danmark, der har flest Facebook-brugere per indbygger.

Derfor fyldes Kom til Kolding-sitet af lokale gæsteskribenter som på flere platforme deler ud af al den viden, som man ikke kan finde på de mere traditionelle kanaler.

Så hvis du skal holde din sommerferie i Danmark i år, så synes jeg da du skal komme til Kolding. Byen er skøn i sig selv, og så ligger vi midt i smørhullet, kun 3 timer fra Skagen, 2 timer fra Hamborg og København, 1 time fra Århus, H.C. Andersens Hus i Odense, Danfoss Universe, Vesterhavet, Gudenåen og en halv times tid fra Legoland. Men lyt ikke kun til mig. Lyt til de andre lokale. Det er dem der har fået plads på siden. Det er dem der ved besked om byen. Og de kan bedre end nogen fortælle dig og din familie hvorfor I skal komme til Kolding.

God sommer til alle. Sandkorn mellem tæerne og vandmelon mellem tænderne.