Hvis du drikker kaffe nok ender du på museum

Sådan er det i hvert fald gået for mig. Koldinghus viser en udstilling om kaffe, kage, the og chokolade frem til januar 2008.

Danmarks første kafferisteri lå i Kolding og engang lå her et så talentfuldt konditori at både kongen og Simon Spies var kunder. Hvis kongen rejste med tog forbi Kolding skulle der stå en medarbejder fra Saxildhus klar på perronen. Bertram Knudsen vandt skam en guldmedalje for 100 år siden for sin konditorkunst. I dag ligger der et hotel og en pub.

Koldinghus har udgivet en bog med samme titel som udstillingen og her skriver Birgitte Dedenroth-Schou at den gode konditor også havde smag for andet end kager: “Det hed sig, at Bertram Knudsen var tilsagt i retten, fordi der var fundet en kakerlak i hans bagværk. Kakerlakken blev fremvist i retslokalet, men Bertram Knudsen tog den, spiste den og hævdede hårdnakket, at det var en rosin!”

Fotografen er den dygtige Palle Skov. Her kan du se resultatet.

borchpaacafe300.jpg

Ja, sådan ser der ud på mit “kontor”. Museet ledte nemlig efter en “cafétype” og eftersom jeg nærmest er fast inventar på Den Blå Café i Kolding, så blev min historie også inkluderet i bogen.

2 comments for “Hvis du drikker kaffe nok ender du på museum

  1. 21/09/2007 at 13:10

    Det er ikke nok bare at drikke helt vildt meget kaffe for at komme på museum – man skal også ha’ en tjekket grøn jakke og en tæt klipning…. ;-) Ciao

  2. admin
    24/09/2007 at 06:32

    he-he, smid en grøn jakke over skulderen, så snupper jeg et billede af dig – frisuren er jo på plads! Har desværre ikke en fotoudstilling på trapperne, men der hænger faktisk billeder på trapperne, så måske det lader sig gøre alligevel.

Leave a Reply