Tre handelsskoleklasser har læst Tempo og de både roser romanen, anbefaler den til deres venner og fortæller at romanen har gjort dem mere bevidste om deres eget brug af medier.
Lærer Erik Voss fra IBC har sendt mig deres anmeldelser og givet mig lov til at dele dem. De følger herunder. 9 ud af 10 er begejstrede. Tillad mig at fremhæve nogle:
“Efter jeg havde læst de første 5 kapitler af bogen ”Tempo”, skrevet af Carsten Borch, vidste jeg med det samme at denne bog ikke var som nogle andre bøger jeg før havde læst.”
“En idéel og oplysende bog til brug i fx Handelsskoler og gymnasier.”
“Rigtig god bog da man kan relatere den til sin egen hverdag”
“Derudover giver romanen læserne lyst til og tage ud og opleve verdenen”
“Sproget i Tempo er anderledes og har en mistanke om at jeg kan få gavn af det her i skolen.”
“Siderne bladrer sig af sig selv, af ren og sker spænding, for at se hvad der sker på den næste side.”
“Efter at have læst Tempo synes jeg faktisk det er en meget spændende og lærerig bog. Jeg begynder selv at tænke over hvor meget jeg deler og ikke deler på internettet(facebook profil osv.) Jeg vil helt klart anbefale andre mennesker til at læse bogen!”
Og her kommer de samlede anmeldelser fra eleverne:
Den danske roman ”Tempo” er skrevet af Carsten Borch. Det er en spændingsroman som handler om de social mediers påvirkning. Hovedpersonen er Ebbe Salto som lever under hans fars principper. Ebbes fremtidsplaner er allerede fastlagt, han skal nemlig overtager familien urmager. Men i virkeligheden ønsker Ebbe ikke at overtager, men derimod at starte sit eget værksted. Samtidig med Ebbe dårlige samvittighed, er Ebbes ynglingsforfatter blevet beskyldt for stikkeri under kommunismen. Dette får Ebbes liv til at smelte sammen og ændre hans liv fuldstændigt.
Ebbe han ikke tro mediernes anklage, så han beslutter sig for at finde sandheden. Ebbe bliver i mellemtiden introduceret for Topopfmyhead, som kommer til at følge hele hans rejse på både godt og ondt.
Romanen var til at starte med ikke særlig tiltrækkende hvis man bare så på omslaget. Men når man kommer ind i bogen og får nys om hvad den egentlig handler om, er den meget spændende. Jeg kan godt lide at der er relateret til virkeligheden fx det med Bartek som i virkeligheden er Milan Kundera og Twitter, Facebook og alle de andre sider. Men kan har bare omdøbt dem alle, så der skal man også selv tænke over hvad det er for noget. Der er megen spænding i bogen fx ved alle de personer han møder som også jagter Bartek. Bogen handler om fortiden, nutiden og fremtiden og han har gjort glimrende stykke arbejde af bogen ”Tempo”.
”Romanen Tempo som er skrevet af Carsten Borch, handler om det nyopstået behov for medierne. Den fortæller om Ebbes udvikling, og om hvordan han lærer de sociale medier at kende, det ender med at han bliver ”super forbruger” af de sociale medier og rider med på bølgen sammen med resten af de unge. Ebbe formår at bruge de sociale medier til og finde hans største idol Bartek, gennem romanen møder Ebbe modsætninger til ham selv, og selvfølgelig også personer med samme holdning som han slutter sig sammen med for at finde sit store idol. Sproget er anderledes, men formår at give læseren et twist undervejs. Derudover giver romanen læserne lyst til og tage ud og opleve verdenen. Romanen appellere til ungdommen i dag, dette gør at den i form af de sociale medier, som er meget nemt for unge og sætte sig ind da de unge er meget opslugt af de sociale medier både igennem computeren og smart phones”.
I Carsten Borchs debutroman, ”Tempo”, ledes man igennem de sociale medier, som vi kender dem i dag. Man følger Ebbe, som grundet de sociale medier får ændret sit liv 180 grader. Bogen holder spændingsniveauet højt, og man får gang på gang lyst til at læse videre. Sammenhængen i romanen er god og selve teksten er let læselig. Om romanen er realistisk kan dog diskuteres. En sådan omvæltning af en persons hverdag lyder mindre sandsynlig, dog er det nødvendigt for at holde intensiviteten. Alt i alt en utrolig spændende roman.
Rigtig god bog da man kan relatere den til sin egen hverdag. Fuld fart over feltet med smartphones, internet, facebook, youtube, twitter og alle de andre intellektuelle medier vil bliver bombarderet med dagligt. Giver et indblik i og en forsmag på hvordan fremtiden bliver til og hvordan vi føler os overvåget mere og mere. Det får en til at tænke på hvor meget vi bruger de sociale netværk og hvordan de påvirker os, både dårligt og ondt. Kontrasten mellem at gammel urmager løber ind i den helt ukendte fremtid med mobiltelefoner og internet.
Bogen er ikke tung at læse og der kommer rigtig mange gode kommentarer der får en lyst til at læse bogen og ikke bare komme hurtigt over den.
Med andre ord er det en bog med Tempo på.
Efter jeg havde læst de første 5 kapitler af bogen ”Tempo”, skrevet af Carsten Borch, vidste jeg med det samme at denne bog ikke var som nogle andre bøger jeg før havde læst. Romanen beskæftiger sig med et overordnet emne som der ikke, efter min egen overbevisning, er så mange danske forfattere der endnu har berørt. Hvorfor dette er tilfældet er bestemt ikke til at forstå, da jeg mener at emnet i den grad er aktuelt for den verden vi lever i, en verden i rivende udvikling, der forandrer sig hver gang vi blinker med øjnene. Alting bliver mere og mere avanceret og højteknologisk, og en gang i mellem er det sundt at standse op et kort øjeblik for lige at reflektere over hvorfor tingene egentlig er som de er i dag, og hvordan tingene er gået hen og blevet sådan. Og lige netop her går Tempo ind og berører den teknologiske udvikling, som alle mennesker i dette land er i berøring med hver evigt eneste dag på den ene eller den anden måde. Og dette må man sige at romanen i den grad gør. Bartek, en af hovedpersonerne i bogen, minder mig mistænkeligt meget om en vis Milan Kundera, men dette strejf af virkelighed gør blot bogen bedre i min optik.
Alt i alt mener jeg at ”Tempo” er en rigtig god og aktuel bog, selvom den har en tendens til at blive trukket en smule i langdrag i de midterste kapitler. Dette piller dog ikke ved at bogen er rigtigt godt skrevet og jeg kan kun sige at den har været en fornøjelse at læse!
Efter at have læst Carsten Borchs bog Tempo, er der kun rosende ord at sige. Gennem bogen bliver man draget ind i en historie som Borch har kreeret på mesterlig vis. Romanen skildrer 00’erne, som har været præget af en øget online kommunikation. En udvikling som ikke alle har kunnet følge med i. Romanens hovedperson, Ebbe, bliver udsat for netop denne udvikling. Flere gange kommer han ud for konflikter, som kun kan løses ved at benytte sociale netværker. Romanen indeholder glæde, sorg og kærlighed, hvilket retter sig mod enhver smag. Alt i alt er Carsten Borch måske ikke den næste vinder af De Gyldne Laurbær, men han formår alligevel at skrive en anbefalelsesværdig bog, som bør læses af alle.
Romanen Tempo (af Carsten Borch) er en livlig roman, der adskiller sig positivt fra andre romaner. Der anvendes et usædvanligt sprogbrug, som er let tilgængeligt for læseren, samtidig med at det er en tankegivende bog, som i særdeles grad også har været ”up-to-date” blandt andet fordi, den har sin egen fan gruppe på Facebook og fordi bogen også har været tilgængelig på Iphone og Ipad, hvor man så har haft muligheden for at sidde i toget/bussen og læse. Bogen er klart noget der kan anbefales, da den påskønner dagligdagen, pga. al dens inspiration som tilbringer læseren. Romanen starter langsomt ud i de første par kapitler, hvor man får information om hoved – og birollerne, hvorefter den tager en gevaldig omdrejning og kommer ind på deres tur ned igennem Europa. Bogen formår også at fortælle os om vores samtid og den indflydelse sociale medier kan have. Det er også lykkedes Carsten Borch, at efterlade den tanke hos mig, om hvor vidt teknologien i virkeligheden fylder i vores hverdag og, hvad den har betydet for verdenssamfundet. Der hvor bogen adskiller sig frem for andre romaner er, at forfatteren har formået at skrive så præcist, at det faktisk er muligt at danne sig sine egne kulisser omkring fortællingen. Det er ikke en typisk og uforudsigelig bog og det føles nærmest som en anden verden, hvis man lever sig nok ind i den, hvilket i øvrigt er lige til.
Tak til Carsten Borch, glæder mig til din næste udgivelse
Tempo Giver en fortolkning i hvordan de sociale medier kan påvirke vores liv. Den fortæller hvor hurtigt den kan ødelægge folks liv, ved bare en starter et negativt rygte.
Den starter roligt med at fortælle om Ebbes familie, hvordan de lever og hvad deres traditioner er. Herefter ser vi hvor hurtigt Ebbe kommer ind i den nye teknologi.
Han bruger de sociale medier, til at få fat i en forfatter ved navn Bartek Jagten på Bartek fylder meget af Ebbes hverdag. Herefter har Ebbe det dårligt med de ting han har sagt og skrevet om Bartek, hvor han prøver at hjælpe Bartek. Jeg vil sige at folk burde læse den, da den viser hvordan de sociale medier påvirker folks liv. Og hvilke konsekvenser ens aktivet på internettet kan have. Tænk dig om før du hænger andre op.
’Tempo’ er en god bog, men dog synes jeg ikke at den fanger en helt så meget som den kunne. Hvis den skulle fange bedre, skulle den handle noget mere om noget man bedre kan sætte sig ind i som teenager og vores målgruppe. Tempo ville fange en lidt yngre målgruppe noget bedre, fx i alderen 13-15 år. Jeg synes dog at bogen har været spændende at læse, og at jeg stadig har fået meget ud af den, da den er god til at fortælle hvor meget et enkelt lille klik kan gøre, for det kan virkelig sætte meget i gang. Det giver et godt indblik i hvor stor en betydning de sociale medier har fået i dag.
Bogen Tempo er gennem hele romanen et socialt virvar. Den er up to date med tidens trender, hvad målgruppens anliggende også er. Den er baseret på en meget enkelt opbygning, med klassiske twists. Det der adskiller den fra så meget andet, og gør den så fantastisk til undervisningsbrug, er nutidens interesser er blevet taget højde for. De sociale mediers indflydelse giver bogen en ekstra dimension og gør den virkeligheds tro. Derfor nød jeg at læse bogen, da man har en historie, man rimelig hurtigt kan forholde sig til, med krummende tæer.
Til sidst vil jeg dog påpege at jeg blev lidt konfus over slutningen, den er langt fra hvad jeg havde forestillet mig, men det er okay, for livet går sjældent som man har planlagt det, som fx i Ebbe’ tilfælde.
Tiden går og klokken slår! Kan du følge med? Og er tempoet tilpas? Medierne spiller en enorm rolle i dagligdagen og dette er hvad romanen Tempo handler om. Bogen udviser en opfattelse af mediernes overtagen af den nymoderne befolkning.
Nåede desværre ikke mere i denne omgang
Bogen beskæftiger sig med relevant tendenser i samtiden, som vækker ens interesse. Ved at vælge en person som bor midt i ideernes by ”Lund”, som aldrig har set eller hørt om de ting der sker omkring ham. Han lever i en traditionsrig familie, som har levet af at lave ure i over 200 år. Han er den næsten arving i familien, men hører så fra sin mormor at tingene ikke er som de ser ud. Han starter en rejse ud i det ukendte, efter at have hørt, at hans favorit forfatter var stikker. Han begynder at lægge sit privatliv ud i offentligheden, hvilket vækker manges interesser. Flere og flere følger hans rejse på svar, men han aner ikke med hvilke konsekvenser.
Romanen Tempo handler om det nyopståede behov for de sociale medier i nutiden. Dette kan let relateres til min egen hverdag da jeg selv benytter facebook, youtube og andre sociale medier til den daglige kommunikation. Samtidigt med at romanen omhandler brugen af de sociale medier er bogen både tilgængelig på smartphones, Ipad og til pc. Dette er smart da man kun er et klik fra bogen og kan læse den med det samme, i bussen på vej til arbejde eller om aftenen i sengen. Sproget i Tempo er anderledes og har en mistanke om at jeg kan få gavn af det her i skolen. Det giver en lyst til at komme ud og opleve den store verden. God roman, ny og anderledes hvor de moderne kommunikationsmidler også er med uden at det virker ”forældet.”
Romanen foregår i et ustyrligt tempo, og siderne bladrer sig af sig selv, af ren og sker spænding, for at se hvad der sker på den næste side. Man bliver smidt ind i en hektisk fortælling om den, ellers nok så traditionelle Ebbe Salto, der normalt lever et stille liv i Lund, men han bliver indblandet i en forfølgelse af sin yndlingsforfatter Bartek. Ebbe bliver på rekordtid indstillet i alle de nye sociale medier, og sætter gang i en række kædereaktioner, som alle har til formål at opspore, og stille Bartek til ansvar for sine handlinger. Bogen giver anledning til at tænke over ens egne handlinger på de sociale medier, og får en til at tænke på, om tempoet i hverdagen er for højt. Alt i alt er Tempo en ganske god og spændende roman.
Den nye bog Tempo af Carsten Borch smider os ind i den virkelige verden med de sociale medier og teknologiens overtagelse. Man bliver konfronteret med en situation som er drevet af rygter. De bruger de mange medier til at dømme og udøve straf, på en mand de knap nok kender. Bogen formår at fortælle om nogen, af de bivirkninger de sociale medier skaber og den drivelse en enkelt menneske kan skabe.
Tempo er en moderne og opsigtsvækkende roman, der fortæller om tendenserne i vores samtid, og hvordan en lille antagelse kan få fatale konsekvenser for andre. Romanen er skrevet af Carsten Borch, og den er et udtryk for en mere markant indflydelse og påvirkning gennem de sociale medier.
Hovedpersonen i Tempo er Ebbe, som er urmager i en gammel familievirksomhed. Ebbe lever som folk gjorde for mange år siden, og da han bliver præsenteret for de nye muligheder på internettet, begår han sit livs største fejl ved at starte en menneskejagt på forfatteren Bartek, som efter Ebbes opfattelse har handlet imod sin egen overbevisning. Romanen viser her, at den gennemsigtighed vi har fået i samfundet, fordi alt bliver tilgængeligt for alle, kan få store konsekvenser, hvis man ikke er i stand til at styre det ved at skille sandt fra falsk.
Tempo er særdeles relevant i vores dage, idet medierne generelt har fået en langt større betydning i hverdagen. Vi har sensationspressen, som får folk til at føle sig bedre en andre ved at udstille de svageste. Vi har de sociale medier, hvor man kan udstille sig selv uden at virke narcissistisk. Og så har vi nyhedspressen, som har udviklet sig, så vi nu kan se de største nyheder live – mens de sker.
Alt i alt er romanen særdeles læselig, og den bringer nogle større og mere omfattende problemstillinger og spørgsmål med sig. Har vi for eksempel ret til at dømme andre for noget, som vi er blevet påvirket til at tro på? Alle begår fejl og er sandheden altid det bedste?
Hvad kunne bogen næsten hedde andet end Tempo? Tempoet nu er højt, sceneskiftene iøjnefaldende anderledes end man forventer det og replikkerne bliver smidt ud i hovedet på læseren uden nogen hæmninger. Man skal holde tungen lige i munden når man begiver sig ind i ’’Tempos univers’’. Romanen foregår I et tempo, hvor vi kan mærke vi lever og at menneskeligheden flytter sig og udvikler sig konstant. Romanen indeholder gode personkarakteristika som man får indblik i gennem de utilregnelige replikskift, hvor man kan se personernes personlighed der bliver gennemspejlet. Alt dette gør, at jeg synes at det er en god og meget anderledes bog, som giver et billede af det overvågede samfund vi lever i. Et samfund hvor vi næsten hele døgnet er online. Jeg synes Carsten Borch giver et godt indblik i vores nutid med de sociale medier og laver nogle morsomme sammenligninger til nutiden.
Det er en god Roman, men den er visse steder, alt for langtrukken.
Spændingen øges først i den sidste del af bogen, men de små træk i bogen, der senere hen giver anledningen til Ebbes forandring er yderst spændende. Dette giver dog ikke bogen den dårligste rytme. Der er en rød tråd hele historien igennem og det er godt. Bogen beskriver kun mormoren og andre personer i starten af bogen, der senere ikke bliver nævnt, men dette er muligvis på grund af, at Ebbe lægger sin fortid bag sig?
Dette er dog ikke en speciel vigtig faktor og bogen har et veludspillet plot gennem Barteks skyld og uskyld.
Jeg mener personligt, at Carsten Borch skulle lave flere romaner, gerne en fortsættelse eller med Ebbe i en ny historie?
Carsten er en udadvendt person og hans udstråling smitter af på bogen, selvom han personligt mener, at karaktererne i bogen ikke viser noget tydeligt at hans væsen, men lidt er der dog.
Jeg synes romanen har en spændende start, da man ligesom kommer ind i romanen på en ret anderledes måde. Carsten Borch er meget beskrivende gennem hele romanen, så man føler at man næsten selv er en del af romanen og den atmosfære som personerne lever i. Jeg synes også det er en rigtig god idé, at han har taget Milan Kundera som inspiration til en af personerne, Bartek. Dette giver en rigtig god virkning i romanen, da man ligesom føler at det er en historie, som man kan forholde sig til. Derudover synes jeg at han formår at gøre personerne meget virkelige og troværdige, så romanen på den måde også fremstår med en mere troværdig handling.
Jeg synes dog at den teknologiske udvikling i bogen foregår lige hurtigt nok. Det er ret utænkeligt at en mand som Ebbe så hurtigt vender sig til det. Jeg kan dog på den anden side godt følge Carsten Borch idet han gør det for at give læseren spænding.
Alt i alt synes jeg at det er en rigtig god roman, Carsten Borch har skrevet. Jeg synes sagtens at den kan anbefales, da den er meget relevant lige nu i vores samfund. Jeg tror Carsten Borch har fat i noget helt rigtigt, da denne teknologiske udvikling vil blive ved i fremtiden og nok også blive mere ekstrem med tiden.
Det er yderst interessant og anderledes, at læse romanen Tempo, da Carsten Borch har formået, at inddrage noget der er meget fremme i vores tid, nemlig de sociale medier. Her viser forfatteren de lyse, og knap så lyse sider af hvad de sociale medier kan før frem til. Gennem romanen følges hovedpersonen Ebbe Salto, der får vendt op og ned på et menneskeliv bare ved et klik på musen, da han finder frem til, at hans yndlingsforfatter Pavel Bartek har været stikker under kommunismen. Her ser man virkelig, at romanen får sat Tempo på, da de sociale medier i den grad kommer til, at spille en stor rolle i jagten på Bartek.
Romanen bliver dog lidt skuffende til sidst, da det virker lidt ”kunstigt”. Det lidt ligesom, at slutningen ikke stemmer ens med det andet i romanen.
Bogen handler om en ung mand på 30 år, han benytter ikke nutidens teknologi. Dog forandrer dette sig, da han møder Gunningham, som han indgår en samtale med. Derudover finder Ebbe ud af sin ynglings forfatter er en stikker. Herved starter Ebbes rejse og kædereaktion.
Efter at have læst denne bog, mener jeg: denne er meget langtrukken og forfatteren mangler flere ”tvist” for at gøre bogen spændende. Modsat kan man se hvordan nutiden er, og en innovativ verden.
Carsten Borch har valgt at skrive sin roman, som en meget fangende og gribende roman. Man skal holde godt fast hvis man vil følge med i hvad det er der sker. Titlen Tempo passer meget godt til romanen da den beskriver alt ting i et hurtigt tempo og man hele tiden skal følge med. Han formår at skrive romanen som et meget flydende værk og der er gennem hele bogen nye informationer og ændringer i de forskellige karakterers personligheder.
Ebbe bor i Lund og da han en dag besøger sin mormor finder han ud af at hans familie ikke er skruet sammen som han går og regner med. Samtidig med alle disse informationer, finder Ebbe nogle venner som introducere ham til internettet dette medfører at han finder ud af at hans yndlings forfatter er anklaget for at være stikker under krigen. Han beslutter derfor at gøre noget ved dette og hans liv ændrer sig for evigt derfra.
Tempo er en roman der adskiller sig fra mange andre. Grunden til dette er Carsten Borch’s perspektiver på handelsmarkedet og dets personer. Bogen kan uden tvivl bruges som inspirations materiale, for dem som befinder sig på handelsmarkedet. Bogens indhold, er meget tankevækkende. Specielt Ebbe’ forhold til hans far som er ”bedækket” i starten, har en stor betydning, som kan mærkes når man læser bogen. Senere bliver deres forhold mere tydelig, hvilket giver et godt overblik over deres forhold, som formentlig kan være et forhold der kommer fra forfatteren og hans fader. Denne roman er optimal inspiration til at se hvorledes Carsten Borch skriver. Derudover kendertegner bogen ”tempo”, Carsten Borch’ andre romaner meget godt, dog vil Tempo være oplagt at begynde med. Tempo er en spænende, og genlæselig bog, som uden tvivl bør læses.
Romanen ”Tempo” af Carsten Borch tager et udsædvanligt emne op som de sociale medier og inkorporerer det i romanens handling. Med det menes der, at jeg endnu ikke har læst eller hørt om en forfatter der har taget dette meget nutidig og omdebatterede emne op. Hans evne til at forbinde de sociale medier med historiens handling gør at romanen bliver spændende læsning og ikke mindst tankevækkende.
Bogen Tempo er godt illustreret, der sker mange ting men bliver aldrig uoverskuelig. Romanen starter ”in medias res”. Romanen starter i Lund i Sverige som er ideernes by. Handlingen breder sig senere til Paris og til sidst i Prag. Tempo handler om iværksætteri og ideer i vor tid, som må være grunden til start byen Lund. Ebbo Salto har aldrig været vant til at træffe beslutninger selv, det kommer han senere til. Ebbe har været præget af primære socialisation af familien.
Det eventyr Ebbe påbegynder kaldes i diverse sociale medier for en ”saltomortale”
Jeg tror på at de sociale medier kan påvirke identitetsdannelsen, som bogen Tempo er et fremragende eksempel på. I de nye sociale medier kommer den sekundære socialisation i spil, ville jeg gerne kunne gå i dybden med da dette er spændende.
Jeg synes bogen, går helt ind i sagens kerne og skaber gode associationer omkring Carsten Borch i fremtiden.
Jeg synes at Tempo er en spændende bog, som for en til at tænke. Den får en til at tænke over hvor meget de sociale medier har at sige, de har nemlig meget at sige. Det personlige bliver hurtigt til noget stort og noget som alle ved. De sociale medier er begyndt at tage overhånd, man kan også se på hvordan de sociale medier er i dag. De sociale medier er begyndt at blive en del af alle mennesker i verdens liv, men de sociale medier kan både være noget godt, men også noget ondt. Man kan få mange ting ud af de sociale medier. Sproget i romanen er også anderledes i forhold til hvad man er vant til at læse når man læse en roman, hvilket er positivt, da det er fangende. Romanen vil jeg klart anbefale til andre, det er en roman der giver stof til eftertanke.
Romanen ”Tempo” handler om hvordan alle de nye medier påvirker vores hverdag, og hvor meget de kan fylde. Hovedpersonen i romanen er Ebbe Salto. Ebbe kommer fra en familie som gennem flere generationer har været ejere af urmager forretningen Salto Ure. Ebbes far har stærke forventninger om at Ebbe vil overtage forretningen, men nogle pludselige ændringer gør at Ebbe bliver i tvivl. Ebbe bliver opmærksom på medier som telefoner og internet og dette medføre en brat ændring i hans liv. I gennem bogen møder Ebbe en masse forskellige mennesker, som alle har en påvirkning på Ebbes liv. Ebbe går fra at have fastlagt fremtid til at være midt i et stort kaos med en masse uvished. Ebbes liv er pludselig fuldstændig forandret. Tempo lever op til sit navn! Hovedpersonen Ebbe sider ikke stille på et tidspunkt i bogen. Alt i alt syntes jeg bogen omhandler nogle spændende og meget relevante emner. Derfor er jeg glad for jeg har læst bogen. Bogen er både sjov og samtidig behandler den nogle mere seriøse emner. Der sker en masse og det gør at man ikke køre død i romanen. For folk der er opdateret med de forskellige medier er det en let læselig bog. Chancen for at du har læst noget lignende er lille!
Roman giver en god beskrivelse af hvordan de sociale medier påvirker vores liv og hvordan ens aktivitet på internettet kan have betydning for andre mennesker end en selv. Romanens tema er nyt og anderledes.
Ebbe lever et roligt liv som urmager i familiens virksomhed, og han har aldrig selv været vant til at træffe sine egne valg. Da det en dag går op for ham, at den forfatter, som han har stor respekt og forståelse for, betegnes som stikker, ændrer hele hans tilværelse sig. De nye sociale medier benyttes i jagten på forfatteren, og Ebbe skal nu for første gang i hans liv træffe sine egne valg og stå til regnskab over for de konsekvenser, hans valg medfører.
Tempo giver et indblik i hvordan de sociale-medier revolutionerer vores samfund. Samtidig giver Carsten Borcks roman et indblik i hovedpersonen Ebbes liv, som med lysets hast ændres både positivt og negativt. Ebbe begiver sig ud på et spændingsfyldt eventyr i jagten på hans store idol, der pludselig viser sig at have en fortid som stikker. Han efterlader en tilrettelagt hverdag og fremtid efter han finder ud af, at der under overfladen er store revner i den ellers perfekte og respekterede urmager familie. Ligeså møder han en flok iværksættere der introducerer ham for en lang række teknologiske tiltag, som han ikke engang havde drømt om i sin vildeste fantasi. Jagten begynder og Ebbe oplever et identitetsskred langt ud over det sædvanlige. Alt i alt en super spændende roman, der giver massere af stof til eftertanke.
Romanen er yderst veludspillet og den begiver sig over et længere forløb i forskellige lande.
Derfor er bogen ikke så kedelig, da man i stedet for at befinde sig et sted, også har muligheden for at følge med i historien i andre omgivelser.
Ebbe forandrer sig radikalt fra starten af bogen til slutningen. Han er blevet en ny mand.
Han ser mulighederne i at styre sit eget liv og for at kunne have indflydelse i andres.
Hele Ebbes forandring er intet andet end et plus på hans livsværdi. Det er spændende at læse om hvordan en mands liv kan forandre sig så meget over en så kort periode.
En enkelt urmager fra en lille by i Sverige bliver pludselig verdenskendt i et forløb uden kontrol, men efter en tragisk død, bliver alt smidt til jorden.
Bogen er af yderst spændende karakter. Jeg vil gerne læse flere af Carsten Borchs’ romaner, hvis han laver flere i samme genre eller i en mere spændende fortælling.
Romanen ”Tempo” af Carsten Borch, tager udgangspunkt i personen Ebbe Salto som er en ganske almindelig Ung fyr. Han får en dag en af hans mormor, at hun har hørt nogen tale skidt om Ebbes familie. Samtidig får Ebbe yderligere skrukke informationer om en tjekkisk forfatter, som er hans yndlingsforfatter, gennem nogle af de nye medier på internettet. Han skulle eftersigende have været stikker under kommunismen. Dette oprører Ebbe rigtig meget og skuffer ham inderligt.
Disse to meddelelser vender op og ned på Ebbes Liv og forandrer ham for altid. Derefter går jagten ind på sandheden om de to meddelelser, og her spiller brugen af de nye sociale medier på nettet, en stor rolle. Hvad der så sker, må læseren selv finde frem til.
Romanen tager debatten op omkring de nye sociale medier og hvordan de bruges og hvordan de ikke bør bruges. Hvilke fordele og hvilke ulemper der er. Tempo afspejler på mange måder hvilken nytte brugen af sociale medier har, men også hvilke konsekvenser og skader uforsigtigt brug kan medfører. Tempo åbner læserens øjne, i en tid hvor sociale medier som Facebook, Twitter, Youtube, Myspace og Hyves er mere brugt og IN end nogensinde. Det er helt sikkert en bog der har ramt hylderne på det helt rigtige tidspunkt.
Rent retorisk er bogen også velskrevet, velformuleret og let at læse. Selv for yngre læsere. En idéel og oplysende bog til brug i fx Handelsskoler og gymnasier.
Tempo er en bog der taget tendenserne i samtiden op. Den viser de positive og negative sider ved social networking. Hvad de kan bruges til og hvad man skal være påpasselig med.
En Bog der helt sikkert kan anbefales.
Carsten Borch har skrevet romanen ”Tempo” som omhandler en mand ved navn Ebbe. Man følger Ebbe gennem en omvæltning fra at være gammeldags til at være en person med styr på den nyeste teknologi. Det er en spændende og anderledes roman hvor man kan følge de forskellige personer, og måske sammenligne sig selv med nogle af rollerne, selvom de ikke er virkelige og altid lige realistiske. Det er let at finde rundt i bogen, men lidt svært at finde hoved og hale i personerne.
Jeg giver bogen 3½ ud af 5 stjerner.
I de første 10 – 15 kapitler kedede jeg mig utrolig meget, men jo længere hen i bogen jeg kom, blev den mere og mere spændende. Det billede bogen giver én af samfundet efter man har læst bogen er meget realistisk, og vi kan jo se det selv i dag, hvordan billeder fra forskellige ting ender på nettet, hvor de er taget/optaget på en mobil telefon og derefter lagt ud på nettet. Jeg tror at Carsten Borch har været forud for sin tid da han begyndte at skrive denne bog. For det er først inden for de sidste par måneder at det som Carsten Borch skriver om i bogen også sker i virkeligheden. Altså alt i alt en rigtig god og spændende bog.
Efter at have læst Tempo synes jeg faktisk det er en meget spændende og lærerig bog. Jeg begynder selv at tænke over hvor meget jeg deler og ikke deler på internettet(facebook profil osv.)
Jeg vil helt klart anbefale andre mennesker til at læse bogen!
Bogen havde en lidt sløv start, hvorefter en vildt jagt gik igang. Dette var denne del af bogen, altså jagten på Bartek, der var suverænt mest spændende. Jeg er van til at læse meget ‘store’ bøger (ringenes herre, Harry Potter, Dan Brown og Dante Alighieri), og derfor kunne bogen godt virke en smule tam I forhold til. Men handlingen var til pas spændende. Slutningen var den del jeg brød mig mindst om, da det var et meget brat stop og uforudset, måske endda lidt mærkeligt!
Bogen giver et godt indblik på de sociale medier. Hovedpersonen Ebbe som går fra ikke vide noget om sociale medier og så får lige pludselig en mobiltelefon i hånden osv. At der kan være så lidt til at påvirke ens liv så meget. Da jeg selv har mødt ham kan jeg se han er bange for de sociale medier og derfor kan bogen også have noget med det at gøre.
Jeg synes de mest spændende øjeblikke i bogen, skete i midten af bogen. Jeg synes bare at slutningen er lidt for nem. Der kunne godt have været et større handlingstwist.
Tempo hedder bogen, og det er også sådan læseren skal være for at kunne følge med.
Ebbe får afvide af sin momor, er hans 200 år gamle slægt ikke er som han troede.
isammenfald med internettet og de globale mediers betydning, bliver handlingen og handlingsforløbet bliver ført sammen, skal man kunne have tungen lige i munden for at kunne følge med. Ebbe kommer ud på en hårrejsende rejse, hvor han skal finde sig selv, og sin plads både i forhold til sin familie og sine venner. Med de mange direkte replikker, bliver læseren trukket med ind i historien, og man har et tydeligt billede af de mennesker som Ebbe omgiver sig med. Spændende og gribende roman, som helt sikkert er værd at læse.
Carsten borch går lige til kernen, og har måske forudset samfundets fremtidige problemstillinger. Er du på facebook?
Jeg synes bogen er okay god, da der sker mange forskellige ting og når man først læser lidt af bogen, har man lyst til at læse videre i historien. Den er meget spændende og der sker mange forskellige ting, Carsten Borch formår at dreje historien da Ebbe på et tidspunkt vender side i historien. Igennem hele historien har Ebbe lavet store ændringer, lige fra at være den gammeldag urmager til at blive en del af den teknologiske verden.
Tempo er en bog der starter langsomt, men som spændingen stiger, stiger også bogens fart og man bliver hurtigere og hurtigere draget ind i mediernes og Ebbes verden. Hele bogen er fuldt ud baseret på hastighed.
Bogen går i dybten med verdens afhængighed af de sociale medier, der i dag bliver brugt. De er med til at opbygge bogen, og giver et klart syn af, hvordan det engang var, fordi man i starten følger Ebbes liv uden ”de moderne midler”. Hvordan det er i dag, fordi selv den gammeldags Ebbe kan blive afhængig. En god beskrivelse af hvordan teknologien udvikler sig på en humanitær måde.
Bogen er både udgivet som bog og e-bog.
Fortiden, nutiden og fremtiden.
Tempo er en roman som tager udgangspunkt i de nye sociale mediere, og vi hører om hvor stor en indflydelse de kan have og hvor meget de kan påvirke. I roman hører vi om hvor galt det kan gå, hvis man sætter de forkerte ting i gang. Men bogen ender med hvordan man også kan bruge de sociale medier til noget godt.
Bogen er lidt langtrukken men ellers en okay bog med nogle interessante personer. Den er meget urealistisk flere steder og der er meget man kan sætte spørgsmålstegn ved. Men ellers er bogen interessant og åbner øjnene op for hvor meget disse sociale medier kan medvirke til. Både godt og ondt.
Tempo handler om den vanefaste Ebbe som lever en tryg og beskyttet tilværelse, hvor det aldrig er blevet krævet af ham at tage stilling til noget. Faktisk har han ikke haft brug for at have en holdning, da dette kunne forstyrre hans arbejde. Dette bliver der med et splitsekund vendt op og ned på, da Ebbe opdager, at hans store idol, forfatteren Bartek, var stikker som ung. Dette tænder en vrede i Ebbe, som han ikke har mærket før, og han indleder en jagt på Bartek. Fra denne dag af er Ebbes liv forandret, og han vil aldrig kunne vende tilbage til den tilværelse, som han førhen kendte til. De valg vi tager her i livet har nogle konsekvenser, og det prøver romanen at portrættere. Ikke nok med at valgene får konsekvenser, skal vi også kunne leve med de konsekvenser de får, og det er ikke altid let. Romanen tager til slut en meget uventet drejning, som lader en stå tilbage med en lidt tom følelse. Man mangler afklaring og føler derfor at slutning er blevet skrevet i en lidt for hurtig vending. Hele problematikken i romanen er ikke desto mindre interessant, da den er særdeles aktuel i det informationssamfund vi lever i i dag.