Personalehåndbogen som julekalender

Hvor mange af dine medarbejdere slår op i deres personalehåndbog? Hvor mange kan overhovedet huske hvad der står i den? Hyr en forfatter og få personalehåndbogen lavet om til fortællinger. Fortællinger huskes bedre end fakta fordi de vækker vores nysgerrighed og det stimulerer hukommelsen.

Jeg har været så heldig at stå bag det banebrydende projekt “Husforfatter” som adskillige af regionens virksomheder har deltaget i siden 2001. Virksomheden Klingspor lavede et return-on-investment regnskab der viste at de fik de 50.000 kr. projektet kostede 10 gange igen. For et par år siden lavede han en variant der hed “Butiksforfatter”, hvor den anerkendte forfatter Mette Thomsen kom til Kolding. Hun besøgte 12 forskellige butikker og fandt derefter på en historie som foregik i de pågældende butikker. Projektet fik stor lokal omtale og stor intern værdi i de deltagende butikker.

Og nu er jeg så klar med årets julegave til alle i virksomheden. En forfatter kommer forbi, får udleveret personalehåndbogen, går på opdagelse i virksomheden og møder udvalgte medarbejdere. Så er det tilbage til skriveriet og så modtager I – efter individuel aftale – et kapitel om dagen hver dag i december. En føljeton hvor dramatikken stiger dag for dag. På den måde varer julen lige til påske fordi virksomhedens værdier og personalehåndbog bliver omsat til en fortælling som i lang tid både vil blive diskuteret i kantinen og hjemme ved spisebordet.

Prisen er afhængig af forfatteren. Bestsellerforfattere er dyrere end de andre. Jeg har kontakterne men I vælger selvfølgelig selv forfatteren.

Leave a Reply