Forundringsparathed

Min gamle elskelige højskoleforstander Jørgen Carlsen fra Testrup Højskole kandiderer til “Årets ord”. Sådan en udmærkelse har man i Tyskland, men altså ikke endnu herhjemme. Forundringsparathed er et pragtfuldt ord. Vi har alle brug for at strække vores forestillingsevne, så vi bliver mere mentalt adrætte. At have øje for hvordan man kan blive mere forundringsparat, er en sikker kurs til alt det fornemme der kommer bagefter og hedder innovation og den slags. 

Danmarks Radio er godt nok gode til det. Jeg glæder mig hver dag over at jeg kan blive udfordret ved at tænde for min radio og mit fjernsyn. Musikprofilen er alt andet end glat og forudsigelig. Og Børne- og Ungeafdelingen må være landets bedste talentfabrik. Prøv selv at tælle efter hvor mange i oplevelsesindustrien, der har skabt sig en karriere ved at få lov til at kvaje sig på DR i deres karrieres forår. Og tak for det. Vi er mange der nyder jeres eksperimenter. Det hjælper os til, dagligt, at blive forundringsparate. Og “De Sorte Spejderes” musikvalg er dagligt en udfordring. Jeg forstår ikke meget af det, men det motiverer mig til at prøve.

Nogle gange skal man ikke udvikle på baggrund af kundernes ønsker. Man skal også gøre sig den ulejlighed at undre sig på deres vegne. Hvad kunne de måske have mere glæde af, hvis man satte sig i deres sted og var lidt mere forundringsparat?

Leave a Reply