For mange idéer? Sælg dem!

Har I nok idéer? Mere end rigeligt, måske? Så sælg dem! Idéer er en valuta. Spørg bare medarbejderen fra Easyfood, der pludselig begyndte at handle med idéer. Det gav flere brødprodukter og mere omsætning.

Hvordan lærte medarbejderen på Easyfood at idéer er en valuta? At man kan handle med idéer?

Tilbage i 2004 samledes medarbejderne på Easyfood hver anden fredag i kantinen for at tage på træningslejr med Leonardo da Vinci. Direktøren havde et ønske om at medarbejderne blev mere kreative. Tog mere del i udviklingen af virksomheden. Det var ikke lige populært hos alle. Begejstringen bølgede frem og tilbage blandt medarbejderne, mens vi i løbet af efteråret arbejdede med idéer inspireret af Leonardo da Vinci.

Finalen var en workshop, hvor vi skulle opfinde 100 nye produkter. Ikke bare 100 idéer på post-its. Disse 100 nye idéer skulle både bages og smages. Det endte med 161 nye produkter. På en dag. En af medarbejderne, der havde vist mindst begejstring for processen undervejs, befandt sig på et hold, hvor idéerne blev delt i stor stil. Den knappe ressource i løbet af den dag var ovntid. Der var ikke ubegrænset adgang til at få bagt idéerne.

På denne medarbejders hold havde de flere idéer, end de kunne nå at bage. Hos et andet hold blev ovnen ikke brugt, og der lå kun 12 post-its med idéer. En forhandling fandt sted. Kan vi leje jeres ovn i en halv time mod 12 af vores idéer? Så har I dobbelt så mange idéer…Forhandlingen gav pote. Det hold der fik flest idéer, delte flest idéer og solgte flest idéer til andre endte med at være det hold, der bagte flest nye produkter.

Uanset om I har for mange idéer eller for få idéer, så kan jeg levere det vitamin, der udvider jeres idéer, ambitioner og modet til at handle på dem.

Leave a Reply