Breaking Ideas – november 2012

The breaking ideas of today are the breaking news of tomorrow. Derfor er det en god idé at holde øje med de idéer, der breaker lige nu. Her kommer en flok fra november 2012:

 

Levering til bagagerummet

Hvor tit sker det, at du ikke er hjemme, når du får leveret en pakke? Tit. I Belgien har Cardrops.com udviklet et system, der leverer pakken direkte i dit bagagerum. Du monterer en GPS-enhed, der også kan åbne dit bagagerum elektronisk. GPS’en fortæller, hvor din bil efter al sandsynlighed befinder sig på leveringstidspunktet. Hjemme, arbejde, Netto, håndboldhallen. Og så ligger pakken klar i din bil.

www.carparks.com

kilde: http://www.springwise.com/retail/in-belgium-delivery-service-car-owners-trunks/

 

Museminører

Hvis du kan leve med genmodificerede mus, så kan verden til gengæld slippe for landmineofre. Forskere har udviklet mus, der kan lugte sig frem til landminer.

Kilde: http://www.technologyreview.com/news/429652/genetically-modified-mice-could-be-tiny-landmine-sniffing-heroes/

 

Når varerne på din indkøbsseddel altid er på tilbud

Du kan slippe for at pløje tilbudsaviserne igennem, hvis du handler i supermarkedskæden Kroger. Her belønner de kunderne med at sætte priserne ned på de varer, de oftest køber.

http://www.kroger.com/rewards/pages/rewards_nfo.htm

Kilde: http://www.springwise.com/retail/supermarket-individual-pricing-based-shopping-habits/

 

Spis dig rask

På et hospital i Michigan har de bygget deres eget drivhus, så de kan servere flere friske helbredende urter til maden.

http://www.henryford.com/greenhouse

kilde: http://www.springwise.com/health_wellbeing/michigan-hospital-builds-greenhouse-grows-organic-produce/

 

Salatmaskine

Et japansk firma har udviklet Agri-Cube til dem, der ikke har grønne fingre, men gerne vil have frisk salat og andre grønsager. 10.000 grønsager kan den producere om året. Enheden kan stå på en parkeringsplads ved en restaurant eller kantine. Eller i en opgang i en ejendom. Den bruger fluorescerende lys, gødning, varme og vand til at producere grønsagerne. Ingen jord bruges.

http://www.youtube.com/watch?v=SN0bA5IxnqE&feature=player_embedded 

Kilde: http://www.springwise.com/food_beverage/compact-hydroponic-unit-grow-10000-vegetables-year/

 

Publikums smartphones styres af musikerne

Da jeg var ung holdt vi lightere op i luften til koncerter. I dag er det smartphones. Når Dan Deacon spiller koncert er det ham, der styrer publikums smartphones, så de bliver integreret i koncertens samlede lysshow. Og indgår som instrumenter.

Kilde: http://www.springwise.com/entertainment/app-enables-musician-control-concert-lighting-sound-crowds-smartphones/

 

Akustik origami

Akustikken kan fremover justere sig selv i løbet af koncerten, så musikoplevelsen optimeres. Resonant Chamber er et nyt produkt, der via origami-lignende loftsplader kan tilpasse sig den aktuelle koncert.

Kilde: http://www.springwise.com/style_design/acoustic-ceiling-concert-halls-adjusts-real-time-music-played/

 

Usynlige QR-koder

Skønheden i QR-koder er til at overse. Nu har Fujitsu udviklet usynlige QR-koder lavet af lys, som din telefon kan opfange uden at forstyrre skærmoplevelsen.

Kilde: http://www.stumbleupon.com/su/7qIz7A/www.psfk.com/2012/10/fujitsu-qr-light-codes.html

 

Jeans lavet af plasticflasker

Der har indtil nu manglet et økonomisk incitament til at fjerne den plamage af plastic, der ligger og ødelægger levevilkårene i Stillehavet. Måske nærmer vi os en løsning. Levi’s introducerer nu jeans, hvor 20% af materialet udgøres af plasticflasker.

http://www.levistrauss.com/blogs/made-of-garbage

Kilde: http://www.stumbleupon.com/su/2Y4SbY/www.psfk.com/2012/10/levis-recycled-plastic-jeans.html

 

Send dufte via telefonen

Chaku Perfume har udviklet en app og en enhed, du kan tilslutte telefonen. Så kan du sende dufte til andre. Dufte af dig selv, skoven, kaffen, maden, produkter.

Kilde: http://www.stumbleupon.com/su/Ab0bsI/www.psfk.com/2012/10/send-scent-with-smartphone-app.html

 

Billund gør det nu endnu lettere at lette

Du har sikkert prøvet at printe dit eget boardingpass derhjemme, så du nemmere kan komme ombord. Men hvad nu, hvis du også har tungere bagage end din håndbagage? Nu tilbyder Billund Lufthavn som de første, at du også kan printe bagage tags.

Kilde: http://www.airlinetrends.com/2012/10/10/billund-airport-home-printed-baggage-tags/

 

Tandbørstning s0m spil

Bruger de stadig de der røde piller man skal knase inde i munden, så man kan se om man har børstet tænderne godt nok? Ja, det gør de. Er børnene vilde med det? Næh, egentlig ikke. Beam Brush er en ny tandbørste der synkroniserer data med din telefon, og dermed gør tandbørstning til et spil.

http://shop.beamtoothbrush.com/#

Kilde: http://www.digitaltrends.com/lifestyle/beam-brush-gamifies-brushing-your-teeth/

 

Muslinger limer livmoderen sammen

Hvis du er biolog eller læge og går en tur på stranden, så undrer du dig sikkert over muslingers evne til at klistre under vand. Nu er forskere igang med at bruge muslingers evne til at holde sammen på ting i væske, når de skal operere på små fostre inde i livmoderen. Det kan man allerede i dag, men problemet er at lukke hullet i livmoderen efter operationen. Her skal muslingernes særlige aminosyrer hjælpe.

Kilde: http://www.livescience.com/24138-mussels-stickiness-may-lead-to-smarter-medical-glues.html

 

Blodprøver på papir

Du slipper ikke for det lille prik, men du behøver måske ikke vente så længe med at få et svar på dine blodprøver. Det bliver nok også nemmere og ekstremt meget billigere at teste for stort set alt, hvad blodprøverne kan teste for, når Diagnostics for All får rullet deres billige blodprøver ud. På hvad der svarer til et frimærke, skal du blot aflevere en enkelt bloddråbe, så skifter den farve, hvis testen er negativ. Det betyder at læger fremover hurtigere kan stille diagnoser og dermed også hurtigere være i stand til at behandle eller operere.

http://www.dfa.org/

Kilde: http://www.technologyreview.com/demo/429609/super-cheap-health-tests/

 

Behagelig mammografi

Det ser ikke spor behageligt ud at blive testet for brystkræft. Alternativet er naturligvis meget værre, så kvinder står det naturligt nok ud, men måske er der nye testformer på vej. Tidlig opdagelse er afgørende. En BH der kan spore brystkræft tidligt er nu på vej på markedet. Den minder lidt om en sports-BH og opfanger temperaturstigninger, der kan indikere farlige forandringer i kroppen.

 

Kilde: http://www.ideaconnection.com/new-inventions/bse-bra-provides-early-breast-cancer-detection-06366.html

 

Gør rent uden vand

Det er dyrt og tidskrævende at desinficere produktionsanlæg, der producerer fødevarer. En ny dansk opfindelse kan gøre det både lettere, hurtigere og billigere. Firmaet Jimco bruger UV-C og ozonteknologi til at desinficere anlægget. Ifølge Statens Serum Institut kan teknikken nedbryde listeria- og salmonellabakterier på under en time. Og kræver hverken vand, energi eller klor.

http://www.jimco.dk/

Kilde: http://www.food-supply.dk/article/view/90119/ny_teknologi_sikrer_effektiv_og_miljorigtig_desinfektion

 

Open source proteser

Projektet Coming Up Short Handed er igang med at udvikle proteser, som er prisbillige og dermed gør det lettere for alle, der har mistet en del af deres førlighed, at vinde lidt af den tilbage.

 

http://comingupshorthanded.com/

Kilde: http://www.springwise.com/non-profit_social_cause/project-aims-inexpensive-prosthetics-open-source/

 

Pust liv i tanken

Der findes allerede alkolåse til biler. Du skal puste for at overbevise bilen om at du ikke er beruset. Lige om lidt kan vi åbenbart bare puste lidt til bilen, så bliver der dannet brændstof, som vi kan køre på. Britiske Air Fuel Synthesis har siden august skabt fem liter brændstof.

http://www.airfuelsynthesis.com/

Kilde: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/exclusive-pioneering-scientists-turn-fresh-air-into-petrol-in-massive-boost-in-fight-against-energy-crisis-8217382.html

 

Crowdsourcede love 

I Finland har de introduceret en digital platform der hedder “Open Ministry”, som skal gøre det muligt for borgerne at stille lovforslag. I Danmark er det kun medlemmer af Folketinget, der kan foreslå nye love. Måske vi også herhjemme vil se et åbent ministerium, hvor borgerne kan skrive nye lovforslag sammen.

http://openministry.info/

Kilde: http://gigaom.com/europe/online-crowdsourcing-can-now-help-build-new-laws-in-finland/

 

Kufferten følger dig som en hund

Designer Rodrigo Garcia Gonzalez er åbenbart træt af at slæbe kufferten efter sig i lufthavne. Derfor har han opfundet en kuffert, der kan snakke sammen med din telefon, og dermed følge efter dig gennem lufthavnen.

Kilde: http://www.springwise.com/tourism_travel/trackable-suitcase-automatically-owner/