Breaking Ideas – Januar 2013

The breaking ideas of today are the breaking news of tomorrow. Derfor er det en god idé at holde øje med de idéer, der breaker lige nu. Her kommer en buket sprøde idéer fra januar 2013, der har potentiale til at ændre din forretning, dit samfund og din måde at se verden på:

Den visuelle guitarsolo

Mesh Experience viser dig, hvordan en guitarsolo lyder. Mens den foregår. Ved hjælp af bl.a. infrarøde kameraer og et kabel opfanges lydene fra guitaren så hurtigt, at de vises samtidigt.

Mesh Experience – a guitar live visualization from Fritz_Frizzante on Vimeo.

http://www.fritzfrizzante.com/#guitar

Kilde: http://www.fastcodesign.com/1671403/a-rig-that-turns-guitar-licks-into-light-constellations-in-real-time#1

 

Tidsstempel på brød 

Den gode bagerjomfru tager altid det største stykke, for så er det næste stykke nemlig også det største stykke. Som kunde gider man jo ikke have det næstbedste. Svenske Pressbyrån (en slags 7-Eleven) forsøger nu at give kunderne endnu friskere brød. De kan i hvertfald ikke løbe fra, hvornår det er bagt. Deres bageplader har fået udstanset bagetidspunktet, så nu kan kunderne se, hvornår brødet er blevet bagt.

Kilde: http://www.psfk.com/2012/12/bakery-stamps-time-freshness.html

 

Flyt hotellet lidt til højre

Tankerne bag DROP er at skabe et meget lille hotelværelse, som til gengæld kan placeres lige der, hvor du gerne vil holde ferie. Og så skal det være bæredygtigt med både solceller og regnvandsopsamling.

http://www.in-tenta.com/index.php/works/latest-works/item/105-drop-eco-hotel

Kilde: http://www.psfk.com/2012/12/environmental-portable-micro-hotel.html

 

Trækker du lige lyset op?

To London-baserede designere har skabt en lampe, der oplyses via tyngdekraften. Du trækker simpelthen lampen op ligesom mine bedsteforældres ur blev trukket op. Hver optrækning giver op til 30 minutters lys. Og prisen ligger på 10$ per lampe. I dag bruges der brændstof i mange udviklingslande til at tænde lys. Det kan de fremover spare. Og få en lampe der virker lige så længe, nogen gider trække den op. Gravitylight kan også bruges til at lade batterier op eller give strøm til en radio. Altsammen via tyngdekraft. Og den er der masser af.

http://www.indiegogo.com/projects/282006

Kilde: http://www.psfk.com/2012/12/gravity-powered-light.html

 

Buk lyset

Canadiske Hyperstealth har udviklet et materiale, du kan svøbe om dig, så du bliver usynlig for omgivelserne. Både for infrarøde og thermografiske kameraer. Materialet bøjer lysbølgerne, så man ikke kan få øje på dig.

http://www.hyperstealth.com/Quantum-Stealth/index.html

Kilde: http://www.psfk.com/2012/12/army-camouflage-technology.html

 

Flyvende fadøl

Hvis du nogensinde har været til en håndboldkamp, så ved du hvor besværligt det er at nå ud i pausen og bestille drikkevarer. Måske er droner svaret. Forestil dig, at du bestiller og betaler via din smartphone, og så flyves dine bestillinger op til det sæde, hvor du sidder. Darwin Aerospace har lavet en lidt tung første udgave af idéen. Du bestiller en burrito og så leveres den via en robotflyver, der smider din burrito ud i faldskærm, så den rammer det sted, som din smartphone har fortalt, den skal leveres.

 

http://www.darwinaerospace.com/burritobomber

Kilde: www.psfk.com/2012/12/burrito-robot.html

 

Spis burgerpapiret

Den brasilianske burgerkæde Bob’s har taget konsekvensen af, at de fleste burgere alligevel smager af pap. De har udviklet en emballage, der kan spises, så nu slipper du for at fingrene stinker af dårlig burger. Du spiser simpelthen det hele på en gang. Dine smagsløg lider ingen skade, og det sviner mindre.


http://www.bobs.com.br/

Kilde: http://www.psfk.com/2012/12/edible-burger-packaging.html

 

1,5 mm små køleskabe

Det amerikanske firma Biomatrica er blevet inspireret af den lille vandbjørn, som ifølge Wikipedia kan overleve 120 års dvalestilstand, modstå 1.000 gange så meget radioaktiv stråling som mennesker, tåle kortvarig udsættelse for temperaturer rangerende fra +151 til -270 grader Celcius. Og meget andet. Det er et interessant lille dyr. Biomatrica er blevet inspireret til at udvikle køleskabe inspireret af vandbjørnens mange egenskaber. De har udviklet et molekyle, der kan nedkøle biologisk materiale. Det er vældig interessant, da rigtig mange laboratorieforsøg går i smadder på grund af manglende eller dårlig køling af materialerne. Fremover kan de forsøg foregå ved stuetemperatur og en masse CO2 og penge kan spares. Og forsøgene bliver mere præcise.

http://www.biomatrica.com/

Kilde: http://www.conservationmagazine.org/2012/12/water-bear-inspires-refrigeration-free-storage/

 

Fodstrøm

Pavegen i London har udviklet en gulvbelægning, som overfører de forbipasserendes trin til energi. Forsøget er testet på en engelsk skole og skal nu udbredes.

 

http://www.pavegen.com/

Kilde: http://dvice.com/archives/2013/01/kinetic-footpat.php

 

Alle batterier virker 

Panasonic har udviklet en lommelygte, der kan bruges med alle slags batterier. For lidt siden virkede det bare skørt at både batterier og mobiltelefonopladere skulle være så forskellige, men efter de sidste par års større naturkatastrofer og atomulykker, så er det decideret farligt, når batteriernes udformning afgør din chance for at navigere i kaos. Eller bringe hjælpen frem.

Kilde: http://www.psfk.com/2013/01/panasonic-flashlight-batteries.html

 

Mavepumper

En mavepumper får en helt ny betydning nu, og det er ikke til at vide om man skal grine eller græde, men når der dør flere af fedme end af hungersnød, så skal produktet nok få gang på jord. Aspire Bariatrics har udviklet en pumpe, som kan indopereres på 20 minutter. Du får et rør trukket fra mavesækken og ud gennem huden. Her placeres der en lille kobling, som du tilslutter en pumpe. Der går efter sigende 60 minutter fra du har spist, til maden begynder at optages i kroppen. I den tid ligger den og skvulper i mavesækken, og her slår du til og suger noget af maden ud igen, så det ikke når at sætte sig.

http://www.aspirebariatrics.com/index.html

Kilde: http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-01/04/self-stomach-pump-for-dieters

 

Vuggedødens vogter

Vuggedød er stadig et mysterie. Vi har alle hørt, at børn skal lægges til at sove på siden. Og så gør vi det, indtil der kommer et nyt råd. I USA dør der dog stadig 4.500 babyer om året af vuggedød. Forskere i Berlin har nu udviklet noget nattøj til børn, som registrerer deres vejrtrækning og udsender en alarm, hvis de holder op med at trække vejret.

Kilde: http://www.technewsdaily.com/16182-smart-suit-infant-death.html

 

Eldreven helikopter

Volocopter er en eldreven helikopter, der flyver ved hjælp af mange små rotorer. Det tyske transportministerium har givet en tre-årig tilladelse til at udvikle disse volocoptere, som kan flyve med to mennesker i en time på en opladning. Der bliver snart brug for lidt større parkeringspladser.

 

Kilde: http://nextbigfuture.com/2013/01/germany-e-volo-continues-development-of.html

 

Trække et objekt ud af skærmen

Infinite Z har udviklet et holografisk 3D program, som tillader brugeren at “trække” objekter ud af skærmen og op foran sig. Milan Kundera skrev engang, at Goethe levede i det sekund i verdenshistorien, hvor det var muligt at vide alt. Hvor man kunne assistere ved egne operationer, bygge sit eget hus og så videre. Goethe havde et overblik. I dag lever vi i et hyperkomplekst samfund, men zSpace kan måske hjælpe os til at få overblik igen.

http://zspace.com/

Kilde: http://www.gizmag.com/zspace-3d-display/25586/

 

Lynhurtig levering af online-køb

E-handel blomstrer, men mangler jo den dimension, at man gerne vil have varen, lige når man har købt den. Det er jo killer applikationen i fysiske butikker. Shutl har åbenbart knækket koden. Deres rekord for levering er 15 minutter.

http://www.shutl.com/

Kilde: http://www.smarta.com/smarta100/2012/shutl

 

Med lommerne fulde af tilbudsaviser

Lige så snart du nærmer dig et strøg eller et butikscenter, så kan du få de bedste tilbud via Shopular. Du slipper nu for at pløje tilbudsaviserne igennem, og de slipper måske for at trykke dem, for din telefon vil gladeligt tage imod de bedste tilbud. I det øjeblik du nærmer dig en butik. Shopular blev downloadet mere end 250.000 gange i de første tre uger efter lancering.


 http://www.shopularapp.com/

Kilde: http://ycombinator.posterous.com/shopular-yc-w12-goes-national-lets-you-see-al

 

Barbering kan lave om på verden

Fidusen ved en god barbering er at have et rent og skarpt blad. De fleste mænd skyller barberbladet efter hvert strøg, og bruger dermed store mængder af vand. Hvis man ganger det daglige vandforbrug med 365. Bonsai er et nyt bud med minimalt brug af vand og maksimal rengøring af bladet mellem hvert strøg. Over tid vil det spare kæmpestore mængder af vand.

 

http://www.indiegogo.com/bonsai

Kilde: http://techcrunch.com/2013/01/03/the-bonsai-is-a-shaving-accessory-that-hopes-to-be-one-designers-contribution-to-water-conservation/

 

Bookify

Spotify tilbyder dig al musik i hele verden, hvis du kan leve med ikke at eje musikken. Du lejer musikken. Polske Legimi tilbyder nu det samme for bøger. Og det mener de er rentabelt at gøre via abonnement, fordi de fleste af os alligevel ikke læser mere end de ca 10% af bogen, som alligevel er gjort gratis tilgængeligt fra forlaget eller forfatterens side.

http://www.legimi.com/

Kilde: http://techcrunch.com/2012/12/31/legimi-tl-dr/

 

360 graders panorama for syv kroner

Alting bliver demokratiseret for tiden. Nu kan du købe en app for syv kroner, som får din Iphone 4 eller 5 til at rotere om sig selv og lave 360 graders videooptagelse. Pludselig blev det meget nemmere at vise ting frem.

https://itunes.apple.com/us/app/cycloramic/id587578368

Kilde: http://techcrunch.com/2012/12/27/the-woz-users-cycloramic-and-an-iphone-5-to-street-view-his-kitchen/

 

Lykkelig venten på bussen

Det kan godt være bussen ikke lige kommer til tiden, men du står i hvert fald ikke og bliver gnaven over det. Hvis du vel at mærke befinder dig i Sverige. Umeå Energi har nemlig erstattet reklamerne ved busstoppestederne med lysterapi. Store lysenheder lyser kraftigt op i de mørke timer, så du ikke falder for hårdt ned i en potentiel vinterdepression.

Ljusterapi%20f%C3%B6r%20Umebor%20p%C3%A5%20v%C3%A4g

http://www.umeaenergi.se/ljusterapi

Kilde: http://www.springwise.com/health_wellbeing/in-sweden-bus-stops-offer-light-therapy/